Een getrainde cursusleider geeft de cursus Zin in Koken.

Wil jij de cursus geven? 

Ervaringsverhaal cursusleider

Ik vind het leuk dat ik met de kookcursus een zaadje kan planten waar deelnemers thuis mee aan de slag gaan! In latere workshops hoor je dan dat deelnemers thuis de recepten hebben gemaakt en nieuwe ingrediënten proeven. Deze kleine, gezonde stapjes zijn erg leuk om terug te horen! Na vier workshops heb je ook een groepsgevoel en bepaalde mate van saamhorigheid, het zijn erg gezellige groepen.

Jouw rol

Als cursusleider doe je de boodschappen voor iedere workshop, zet je de hapjes klaar en maak je een tijdsplanning van de workshop. Je houdt contact met de locatie en stemt de cursus inhoudelijk af op de vraag. Tijdens de workshop leid je de groep, eet je samen en zorg je dat de locatie na het koken weer opgeruimd is. Je bent deel van de groep en deelnemers zien jou ook zo.

Image

Welke competenties bezit een cursusleider?

Hoe ziet het profiel van jou als cursusleider eruit? 

  • Je bent flexibel
    Je stemt de inhoud en opzet van de kookcursus af op de wens van de groep zelf.

  • Je bent motiverend en stimuleert gedragsverandering
    Zo kan jij de deelnemers begeleiden als groep maar ook één op één coachen en mogelijk doorverwijzen! Je toont begrip voor de persoonlijke situatie van de deelnemers en probeert deelnemers te motiveren om met kleine stapjes gezonder te eten. 

  • Je vindt het leuk om gezond en lekker te koken en je kan dit ook goed
    Het is niet noodzakelijk dat je een koksopleiding hebt gevolgd. Voorbeelden van mogelijke cursusleiders zijn leefstijlcoaches, sociaal werkers, vrijwilligers (in buurthuizen) of mensen die eerder een kookcursus hebben gegeven.

Hoe kun je je voorbereiden voor een cursus?

Nadat jij je hebt aangemeld, krijg je inloggegevens die jou toegang geven tot alle gebruiksklare materialen, zoals een database met recepten, werkbladen voor opdrachten, handleidingen voor alle onderdelen en achtergrondinformatie, bijvoorbeeld over rondkomen met weinig geld, beperkte gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid. 

De specifieke voorbereiding die jij moet doen zul je afstemmen met de projectleider of andere betrokkenen bij jouw cursus.

Wil jij een cursus starten bij jou in de buurt?

Ben jij een enthousiaste cursusleider met een netwerk in jouw omgeving? En wil jij daar graag een groepje begeleiden?

Je kunt je ook aanmelden als cursus én projectleider! Dan krijg je toegang tot alle gegevens, documenten en informatie om deze cursus op te zetten en uiteindelijk zelf te kunnen draaien.

Voor meer informatie over de rol van projectleider, klik hier.

Wil jij toegang tot de handleiding en andere materialen voor cursusleiders? Meld je nu aan!

Vragen

Bel ons tijdens kantooruren op:
088 880 54 03
Stel uw vragen buiten kantooruren per e-mail:
 
© 2021 Maastricht University. All Rights Reserved. Leon Kolenburg.

Search